Грижа за здравето и красотата всеки ден! Това стои в основата на всеки един от козметичните продукти на HIMALAYA. Съчетавайки най-доброто от природата с години на научни открития, тези продукти поддържат кожата естествено здрава. В Хималая твърдо вярват, че инвестицията в клинични изследвания, никога не може да се нарече твърде голяма. С дългогодишния си опит Хималая израства до компания, която се ползва с доверието на хората. Всяка секунда по света се купуват 4 продукта от марката.

Всички продукти от HIMALAYA са създадени след задълбочени научни изследвания. От 1930 година компанията се фокусира върху разработването на безопасни и ефективни билкови продукти, които помагат на хората да са по-здрави, пълноценни и красиви. Всеки продукт преминава през научни изследвания, всяка билка използвана в нашите продукти е индивидуално проучена и тествана.

С помощта на повече от 2000 служители и екип от 100 учени, HIMALAYA спечели доверието и любовта на потребителите в над 76 страни, които разчитат на продуктите и за поддържане на добро здраве и самочувствие. Науката за живота Аюрведа представлява система за профилактика и дълголетие. Основните средства, с които си служи са билки, подправки, храни, масла, есенции, скъпоценни камъни и цветове. Методите, които използва са диета, билколечение, промени в начина на живот, детоксикация на организма с втриване в тялото на билкови масла, парни сауни с билкови отвари, лечебни вани, йога, дихателни упражнения, мантри, медитация. Аюрведичните практики спомагат за възстановяването на баланса и хармонията на всеки индивид. Продуктите на Himalaya Drug Co и Charak Pharmaceuticals са създадени по рецепти на Аюрведа.

Няма производители в списъка.