Настоящата политика дава информация по какъв начин се обработва информацията за посетителите на сайтовете, собственост на"Рутекс" ООД – Стара Загора, ЕИК: 123021894, гр.Стара Загора, ул. "Константин Иречек" 12. Ако сте или станете потребител на нашите уеб сайтове, можем да използваме ваши лични данни и за допълнителни цели свързани единствено с Вашето по-качествено обслужване. В никакъв случай Вашите лични данни няма да бъдат използвани за други цели, различни от тези, за които сте ги предоставили.Безопасността на вашите лични данни е наш приоритет и затова ние обръщаме необходимото внимание съгласно закона и регламента за тяхната защита. 

 

1.   Лични данни и тяхната обработка

1.1.  Категории на личните данни

Събираме различни данни в зависимост от това, какви наши услуги използвате.

Ако купувате при нас, ние събираме:

  • Име и данни за контакт: име и фамилия, имейл адрес, пощенски адрес, адрес за фактуриране, телефонен номер, банкова сметка (само в строго ограничен кръг от случаи)
  • Демографски данни: данни за пол, дата на раждане, държава и предпочитан език.
  • Данни за комуникация:  между онлайн магазин zachoveka.com и клиента

Ако получавате маркетингови съобщения от нас, ние събираме:

  • Име и данни за контакт – имейл адрес и име.

 

1.2.  Цели за обработката на личните данни:

  • Предоставяне на услуги и тяхното подобряване. Ние обработваме вашите лични данни, за да осигурим предлаганите услуги и да ги подобряваме с цел вашето удовлетворение. Конкретно тук са включени:
  • Обработка на поръчки за стоки или услуги, направени независимо дали от нашата интернет страница или по телефона. 
  • Уведомяване за наличност на стока. В случай, че поискате следене наличността на стока, ние обработваме вашите лични данни на основание вашето съгласие.
  • Комуникация. Събраните данни използваме с цел общуването с вас и неговото индивидуално адаптиране. Можем да се свържем с вас по телефона, чрез електронна поща, с приложението или под друга форма, за да ви припомним, че имате стока в онлайн кошницата, да ви помогнем със завършването на вашата поръчка, да ви информираме за актуалното състояние на вашата молба, поръчка или рекламация или за да получим от Вас друга информация за нея или да ви предупредим, че трябва да предприемете действие за поддържане на активен статус на вашия акаунт. 
  • Подобряване на услугите. Използваме данните за непрекъснато подобряване на нашите услуги и система, включително създаване на нови функции, и едновременно с цел да направим информативни решения, използвайки обобщен анализ и бизнес проучване, всичко това на основание  нашия законен интерес произтичащ от свободата на бизнеса и състоящ се в необходимостта за подобряване на предоставяните услуги с цел успех при икономическата конкуренция. За да осигурим достатъчна защита на вашите права и интереси, ние ползваме с цел подобряване, личните данни в анонимна форма.
  • Защита, безопасност и решаване на спорове.  Можем да обработваме данните поради законен интерес, който се състои в осигуряване на защита и безопасност на нашите системи и нашите клиенти, за откриване и предотвратяване на измами, разрешаване на спорове и прилагане на нашите споразумения на основание законен интерес.
  • Маркетингови предложения.
  • Информационен бюлетин в имейла (търговско съобщение)
  • Изпращаме ви търговски съобщения за подобни продукти на тези, които сте закупили.
  • Вие можете винаги да прекратите тези търговски съобщения чрез използване на линка за прекратяване, който ще намерите във всеки имейл. За прекратяване на абонамента можете също да се свържете с отдела за грижа за клиента или администратора за защита на личните данни, чрез контактната форма на нашия сайт – тук.
  • В случай, че прекратите абонамента на търговските съобщения, в последствие ние няма да използваме вашите електронни контакти за тази цел. Ще започнем отново да ги ползваме, ако се регистрирате или изрично го поискате.
  • Маркетинговите предложения, които ви се показват, могат да бъдат избрани въз основа на друга информация, която сме придобили за Вас в течение на времето от контактните данни, демографските данни, от отметките и данните за използваните наши продукти и уеб сайта (бисквитки, IP адрес, данни предоставени от вашия браузър, данни за кликвания, изобразените търговски съобщения, посещавани продукти). Не извършваме пълно автоматизирана обработка, която за вас би имала правни последици.
  • Ако не сте наш клиент, обработваме на основание вашето съгласие.
  • Имате право по всяко време безплатно да направите възражение срещу такава обработка, като се свържете с нас, чрез контактната форма на нашия сайт тук.
  • Обработка на бисквитки от уеб сайта
  • В случай, че в своя уеб браузър имате разрешени бисквитки, обработваме записите за поведение от бисквитките, разположени на уеб сайта, управляван от нас, с цел осигуряване на по-добро функциониране на уеб сайта и с цел интернет реклама. 

 

1.3.  Предоставяне на личните данни на трети страни

Вашите лични данни ще бъдат предоставени на трети лица или посреднически страни само тогава, ако е необходимо въз основа на законен интерес, или ако предварително сте дали съгласие за това.

  • на трети страни, напр. законни представители, съдилища с цел събиране на вземания или сключване на различни договори с вас;
  • държавни органи (напр. полиция)
  • на трети страни, провеждащи проучвания сред клиенти

Ако третите страни използват данните в рамките на техния законен интерес, администраторът не носи отговорност за тази обработка. Тази обработката се управлява от принципите за обработката на личните данни на съответните компании и личности.


2.   Защита на личните данни и срок на съхраняване

2.1.  Защита на личните данни

  • Вашите лични данни се предават към нас в кодиран вид. Ние използваме системата за кодиране SSL (secure socket layer). На нашия сайт и останалите системи ние поддържаме технически и организационни мерки срещу загуба и унищожаване на вашите данни, срещу достъп на неупълномощени лица до вашите данни, тяхното изменение или разпространение.
  • От нашите организации за обработка ние изискваме доказване на съответствие на техните системи с нарежданията на GDPR (Общ регламент относно защита на данните).
  • Достъпът до вашия клиентски акаунт е възможен само след задаване на вашата лична парола. В този контекст искаме да обърнете внимание, че не трябва да споделяте вашите данни за достъп на трети лица и след завършване на вашата дейност в клиентския акаунт трябва винаги да затворите прозореца на своя уеб браузър, особено тогава, когато ползвате компютъра заедно с други потребители. Онлайн магазин zachoveka.com не носи отговорност за злоупотреби с използваните пароли, освен ако тази ситуация не е пряко причинена от нас.



3.   Права на субектите, предоставящи данни

  • Ако обработваме вашите лични данни, вие можете по всяко време да поискате безплатна информация за обработката на своите лични данни, чрез нашата контактна форма – тук.
  • В случай, че считате, че извършваме обработката на личните данни в противоречие със защитата на вашите лични данни и законовите условия за защита на личните данни, можете да изисквате обяснение, да изисквате отстранение на така възникналото състояние, или можете да изисквате извършване на поправка, допълнение, заличаване на личните данни или блокиране на личните данни.
  • Също така, вие имате право по всяко време да се обърнете със своя молба към длъжностното лице за защита на личните данни или към Комисията за защита на личните данни.
  • По всяко време можете да оттеглите своето съгласие за обработка на личните данни. Ако оттеглите съгласието си за обработка на личните данни, вашите лични данни ще бъдат заличени или заменени с анонимни; това обаче не се отнася за личните данни, които са необходими на zachoveka.com за изпълнение на законови задължения (напр. реализиране на вече направена поръчка) или за защита на собствените законни интереси. Унищожаването на личните данни ще настъпи и в случай, че личните данни не са необходими за поставената цел или съхраняването на вашите данни е недопустимо с други основания, предвидени в закона.



4.   Уеб страница

4.1.  Бисквитки

Нашият сайт ползва т.н. бисквитки, за да бъде нашето предложение за вас релевантно, интересно и потребителски удобно. Бисквитките са малки текстови файлове, които са запаметени във вашия компютър, смартфона или друго устройство, което се използва от вашия уеб браузър. Повече информация за бисквитките можете да намерите тук. Бисквитките използваме напр. за:

  • правилното функциониране на кошницата, за да завършите своята поръчка възможно най-лесно
  • запомняне на вашите входни данни, така че не се налага отново да ги въвеждате
  • възможно най-добро приспособяване на нашия сайт към вашите изисквания чрез мониторинг на присъствието, вашето движение по сайта и използваните функции
  • получаване на информации за следене на реклами, защото не можем да ви предлагаме реклама за стока, към която нямате интерес

Някои бисквитки могат да събират информация, която в последствие се използва от трети страни и която напр. пряко поддържа нашите рекламни дейности (т.н. “бисквитки на трета страна“). Например информация за закупените продукти от нашия сайт може да се изобрази от рекламна агенция в рамките на изобразяване и приспособяване на интернет рекламните банери, върху изображението на избраните от вас страници. Не е възможно да бъдете идентифицирани от тези данни.

 

4.2.  Използване на бисквитки

Бисквитките, ползвани на нашия сайт, могат да се разделят на два основни типа. Краткотрайните т.н. „session cookie“ се изтриват веднага след завършване на посещението на нашия сайт. Дълготрайните т.е. „persistent cookie“, остават съхранени във вашето устройство много по-дълго или докато ръчно не ги отстраните (времето за оставане на файловете на бисквитките във вашето устройство зависи от самите бисквитки и настройката на вашия браузър).

Бисквитките също могат да бъдат разделени според тяхната функционалност на:

  • аналитични, които ни помагат да подобрим потребителския комфорт на нашия сайт с това, че разбираме, как потребителите го ползват
  • конверсионни, които ни позволяват анализиране на ефективността на различни канали за продажба
  • tracking (проследяващи), които в комбинация с конверсионните помагат за анализиране на ефективността на различни канали за продажба
  • за повторен маркетинг, които ползваме за персонализиране на съдържанието на рекламите и тяхното правилно насочване
  • сесийни, които са от съществено значение за функционалността на сайта

4.3.  Забраняване на бисквитките

Настройката за използване на файловете на бисквитките е част от вашия интернет браузър. Повечето браузъри автоматично приемат по подразбиране файловете на бисквитките. Файловете на бисквитките могат да бъдат забранени или ограничени във вашия браузър по избрани от вас типове.

Информация за браузърите и за начина на настройка на предпочитанията за файловете на бисквитки можете да намерите на следните уеб страници или друга документация на интернет браузърите:

Ефективен инструмент за управление на бисквитките се предлага също на сайта http://www.youronlinechoices.com/bg/

4.4.  Връзки

Нашият сайт съдържа връзки към други уеб сайтове, които са практични и съдържат информация. Моля, обърнете внимание, че тези сайтове могат да бъдат притежавани и управлявани от други компании и организации и имат други принципи за сигурност и защита на личните данни. Нашето дружество няма никакъв контрол и не носи никаква отговорност за каквато и да било информация, материали, продукти или услуги, съдържащи се или достъпни посредством тези уеб сайтове.