Скъпоценни съставки от природата + иновации и ефективност - това е ключът към създаването на качествена козметика. Phytocode е българска марка, която създава натурални продукти за грижа, в които присъстват ефективни активни съставки и липсват консерванти, минерални масла, фталати, спирт, оцветители, силикон и не на последно място - не са тествани върху животни.

Брандът разработва няколко линии козметични продукти с грижа за всеки отделен случай и предлага отговор за всяка нужда - почистване, тонизиране, защита, хидратация - всичко това, за да може да се съхранят младостта и красотата за по-дълго време, а съответно и нашето самочувствие.

Формулите на Phytocode са иновативни, плод на сериозни проучвания и контрол. Една от използваните съставки е Actibiome®, разработена от френската комания Codif. Тя е пребиотик на базата на екстракти от различни видове водорасли и морска вода и възстановява баланса на кожата, правейки я здрава и красива.

Полезната бактерия Lactobacillus Bulgaricus, срещана в родното кисело мляко, е един от най-старите и известни пробиотици и също намира място в продуктите на марката.

В много от формулите е включен и екстракт от зелено микроводорасло, притежаващо силно подмладяващо действие. 

Неповторимото българско розово масло също е заслужило мястото си във формулите на Phytocode. То се добива от венчелистчетата на казанлъшката роза и е известно по цял свят с качествата си.

Козметичните серии на бранда включват дневни, нощни и околоочни кремове, маски, лосиони и серуми за лице, шампоани и балсами за коса, интимна козметика и още редица висококачествени продукти.

Усърдната работа на експертите от Phytocode не остава незабелязана и за това свидетелстват признанието и наградите, получени на български и чужди форуми. Сред тях е първото място в категория “Иновативен Натурален продукт” в Париж от 2 април 2019, присъдено за стягащия околоочен гел на марката. 

Phytocode може да се похвали с още редица награди и дипломи, сред които тази на Бургаска Търговско Промишлена Палата за производство на висококачествена и екологично чиста козметика и увеличаване на износа, а също и Диамантена награда в Конкурса за натурална козметика в Полша през 2017 г.

Ние, от магазин "За Човека", твърдо сме решили да стимулираме българските производители, които благодарение на усърдния си труд, ценни суровини и иновативност са създали висококачествени продукти, получили признание и отвъд границите на България.

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!