В последните години много от продуктите за коса съдържат Кератин,. Но какво е кератинът и с какво помага той на нашата коса?

Кератинът е основен структурен протеин, намиращ се естествено в косата (най-много), кожата и ноктите. С течение на времето косата губи кератин от излагане на слънце, околна среда, стилизиране, боядисване, сешоар и маша - което води до появата на порести петна (подобно на дупки по пътя).  Когато косата е безжизнена, суха и/или с цъфтящи краища това определено се дължи на липсата на кератин в косъма. Кератиновата терапия, която се прилага във фризьорските салони в България е на цена около 400лв. и стига до 700 – 800лв. в някои луксозни салони. Продуктите, които се ползват са скъпи, а и това отнема 4 - 5 часа работа на фризьора и не са много хората, които могат да си позволят да платят тази цена. Разбира се, има и друг вариант – да използвате продукти за подхранване на косата с кератин в къщи. Италианските, френските и други компании, които са професионално насочени за производство на продукти за коса предлагат такива терапии. Това, което е важно да се подчертае е:

1.     Никога продукта не е един. Обикновено се използват специален шампоан за отмиване на всички замърсявания, след което следва балсам или маска в зависимост от състоянието на косата. За ежедневна грижа се ползва спрей без отмиване с високо съдържание на кератин и бърза усвояемост от косъма. Ако прилагате само един от продуктите не очаквайте чудеса.

2.     Много е важно да се спазват точно процедурите по прилагане на серията. Последователността и времетраенето на ползването е от изключителна важност за добрият резултат. За всеки производител и серия тези параметри са различни.

Ако спазвате тези съвети, резултатът си заслужава усилията и времето. Косата става плътна и блестяща. Къдриците се изправят и цъфтящите краища изчезват. Лесно се разресва, лесно се „укротява“. Можете да ползвате сешоар и маша, без да се опасявате от изсъхване и повреждане на косъма. Тези продукти създават защитен филм, който отблъсква влагата и предпазва при термообработка.

Добрите марки предлагат продукти с високо съдържание на кератин заедно с внимателен подбор на подхранващи масла. В този случай ползата е двойна – от една страна косъма се подхранва с маслата, след което кератинът „запълва дупките“ и създава предпазен филм.

В магазин „За човека“ предлагаме професионални продукти на Inebrya и Faipa Roma с богато съдържание на кератин и масла : Продукти с кератин !

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!