*Изображенията са илюстративни

Боя за коса Premium Special Meches Color Seri Farcom


  • 11.00лв.

 4

Опции


Активатор (оксидант) Seri поръчайте тук :

Premium Special Meches Color от професионалната серия Seri на компания Farcom е професионална боя за коса с пчелен восък. При тези бои се постига едновременно изсветляване и боядисване в цвета, който сте избрали, поради което не е необходимо предварително изсветляване на косата. Подходящи за цветни кичури и акценти, както и за цялостно боядисване на косата. Боята за коса е разработена на основата на пчелен восък, който осигурява трайно подхранване на боядисаната коса. Състава на боята има способността да обгръща всеки косъм с фин защитен слой, който изглажда увредените участъци и по този начин защитава косата от следващо травмиране. Боята за коса SERI Premium е подходяща за всеки тип коса и кожа на главата. Осигурява максимално покритие на белите коси, дори при над 70% бяла коса. За много добър ефект е препоръчително след боядисване на косата да се използват професионални козметични продукти SERI, които нежно защитават и подхранват цвета.

Боя опаковка - 60 ml.

Активатор (оксидант) - 70 ml.

Важно - тест за чувствителност (patch test) :

Алергия към продукта може да се появи неочаквано. Поради тази причина е важно 24 часа преди всяка употреба да се направи тест за чувствителност на кожата. Смесете няколко капки по равно от боята и окислителя в неметален съд. Почистете малко място зад ухото или на свивката на ръката. Подсушете и нанесете сместа. Оставете да изсъхне и не мийте мястото 24 часа. Ако наблюдавате зачервяване, усетите парене, сърбеж или друго дразнение - не използвайте продукта.

Активатор (оксидант)  към  боята може да поръчате в два варианта ТУК

30 vol -  9% - за трудно боядисвани коси

40 vol - 12% - за особено твърди и трудно боядисвани коси

Силно препоръчително според предписанията на производителя е да се ползват един и половина активатори на една опаковка с боя или три броя за две опаковки с боя заради съотношението боя/активатор.

Начин на употреба:

Боята се смесва с окислител в съотношение 1 част боя към 1.5 части оксидант. Първо сложете в съотношение 1 към 1, а после добавяйте по малко от активатора към сместа до получаване на хомогенна смес в препоръчаното съотношение. Задължително използвайте неметален съд. Получената смес трябва да е кремообразна и да не се разлива и капе. Преди да се пристъпи към нанасянето на боята, косата да не се мие, а да се среши внимателно с гребен, за да се отстранят остатъците от лакове и фиксатори.

Случай 1 - първо нанасяне върху коса, която не е била боядисвана :

Върху суха коса нанесете сместа, започвайки от корените и разделяйки косата на кичури. След това разнесете по цялата дължина на космите. Масажирайте добре цялата коса, за да разнесете боята равномерно. Оставете да действа 35-40 минути. След 40 минути оцветяването е постигнато. 

Случай 2 - боядисване на новопоникнала коса (корени) и освежаване на цвета :

Върху суха коса нанесете от сместа, плътно покривайки корените. Оставете да действа 25-35 минути.  След това нанесете остатъка от сместа по цялата дължина на косата и оставете още 5 минути.

След боядисване :

Изплакнете обилно с вода, използвайки неутрален шампоан на Seri или шампоан за боядисана коса.

За дълготраен резултат препоръчваме да използвате маски и шампоани за боядисана коса !
Оксидант
Оксидант SERI dfgdgetgstg

Напишете мнение

Забележка: HTML не се поддържа!
    Лош           Добър
Жаклин Желязкова 14/11/2017

Тази боя е страхотна на много добра цена ако харесвате наситено кърваво червено препоръчвам N1006 с оксидант 30. Моята естествена коса е тъмно кестенява много добре покрива няма нужда от изсветляване на корените. Препоръчвам на всяка една дама която търси - това е подходящата!

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!