Ние всички признаваме важността на дневния крем за лице, независимо дали имаме нужда от хидратиране, редуциране на блясъка или предпазване от слънцето и замърсяванията. Може би се чудите обаче защо е необходим нощният крем? Как се различават и наистина ли имаме нужда и от двата или можем да използваме един и същи крем за дневна и нощна грижа?

Истината е, че дневните и нощните кремове се формулират по различен начин - първите като цяло предпазват, докато вторите работят усилено за "ремонт" и регенериране на кожата. Това е и причината те обикновено да са с по-богата текстура и в тях преобладават с мощни регенериращи съставки, за да неутрализират вредите, причинени през деня.

Също така може да откриете, че кожата Ви изисква специална грижа, докато спите - може би тя е дехидратирана или уморена? Струва си да отделите време, за да установите нейните нощни нужди. Направете си експеримент - почистете лицето от грима и си легнете с чисто лице, без да нанасяте никакъв крем. Когато се събудите, идете и разгледайте в огледалото кожата си - имате ли сухи участъци? Тенът Ви има ли зачервявания? Или може би усещате кожата си мазна и претоварена? Имайте предвид, че хормоните/стресът също могат да окажат влияние, затова трябва да следите как да се справите с променящите се нужди на кожата. Спокойно, за всички нужди има точният крем!

И така, как да разберете от кой се нуждаете? Ето някои препоръки:

  1. Ако кожата ви е мазна/комбинирана, използвайте кремове, които спомагат за контролиране на прекомерния синтез на себум. Така излишното омазняване и неприятното лъщене ще бъдат редуцирани.
  2. Ако кожата Ви е претоварена/предразположена към поява на акне, опитайте нещо леко и детоксикиращо. Съсредоточете се върху съставки, които успокояват и укрепват стресираните и реактивни видове кожа.
  3. За дамите с кожа, склонна към посивяване и загуба на тонус, опитайте нещо богато на озаряващи съставки, антиоксиданти и естествени овлажняващи фактори (като например млечна киселина и лактобионова киселина). Съществува синергия между тези киселини, така че е полезно да ги комбинирате и да се насладите на лека ексфолиация и озаряване на тена.
  4. Дехидратирана? Нуждаете се от нещо, съдържащо овлажняващи съставки като глицерин или хиалуронова киселина, за да оптимизирате задържането на влагата и да възстановите плътността на кожата.
  5. Ако кожата ви е особено суха и люспеста, опитайте нещо плътно и подхранващо - коктейл от масла и екстракти от ядки ще "заключат" влагата в нея и ще стимулират здравината и еластичността ѝ.
  6. Ако сте загрижени за стареенето на кожата, заложете на кремове с мултипептиден състав и към вездесъщата хиалуронова киселина. Те ще забавят признаците на стареене и ще се борят срещу следите на времето и бръчките.

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!