Всяка жена желае да притежава здрава, бляскава и красива коса, като това се постига с много грижи. Един от най-честите проблеми на косата е свързан с изтощените и раздвоени краища. Косата започва да цъфти, когато най-външният слой на косъма е нарушен. Най-често това се получава от химическо третиране на косата, както и от неправилната й поддръжка. Тук ще посочим някои основни съвети, с помощта на които да избегнете появата на цъфтеж и да подобрите цялостния вид на косата си. 


  1. Избягвайте да решете косата си прекалено често! Енергичното сресване накъсва косъма особено след като сте излезли от банята и косата ви е все още мокра. Използвайте четката или гребена си (препоръчва се гребен с едри зъбци) едва след като косата поизсъхне.  2. Избягвайте употребата на сешоар или преса. Все пак ако не разполагате с достатъчно време, използвайте сешоара на най-ниската степен. Високата температура на всички уреди за оформяне на косата изсушава и силно уврежда косъма.


  3. Изхвърлете всички шноли и фиби, които не са със заоблени краища. Некачествените аксесоари за коса увреждат косъма и скалпа на главата при тяхното сваляне.


  4. Не използвайте стилизиращи продукти за косата, съдържащи алкохол. Те изсушават допълнително косата.


  5. Пазете косата си от силното слънце. Носете по-често шапки или използвайте специални слънце-защитни продукти за коса. 


  6. Подстригвайте косата си на всеки 2 месеца поне с 1 см, като избягвате прически, които изискват ежедневно оформяне с преса или сешоар.


  7. И разбира се по възможност разредете боядисването на косата, което действа достатъчно агресивно на косата.

Разгледайте специалните ни предложения на козметика, която ще ви помогне в грижата за косата и в борбата срещу цъфтящите краища:


БАЛСАМ ПОМПА ЗА ДЪЛГА ЦЪФТЯЩА КОСА OIL NUTRITIVE 200ML GLISS - Hежен спpей балсам oт "Gliss", създаден със специална фopмула, без oтмиване, кoятo oбединява пoдхpанващите, хидpатиpащи и oздpавяващи свoйства на 7 ценни масла.

ШАМПОАН ЗА ДЪЛГА ЦЪФТЯЩА КОСА OIL NUTRITIVE 250ML GLISS - Шампоан с подхранващи масла за цъфтяща коса. Формула, обединяваща подхранващите, хидратиращи и оздравяващи свойства на 7 ценни масла, дар от природата. 

КРЕМ ПРОТИВ ЦЪФТЯЩИ КРАИЩА С KERATIN 100 ml ICE CREAM INEBRYA - Възстановяващ крем с кератин за цъфнали краища идеален за увредена и стресирана коса. Има филмиращо действие, което прибира и запечатва кутикулата, дисциплинира непокорните коси. Поправя и предотвратява цъфнали краища без да утежнява косата, прави я плътна, мека и лъскава.

ШАМПОАН ESSENCE OF TRADITION JANTAR ЦЪФТЯЩА КОСА 330МЛ FARMONA - Шампоан с иновативна формула, обогатена със 78% натурални съставки, която подпомага възстановяването на косата. Вложените ценни растителни екстракти подхранват и укрепват косъма, като същевременно го предпазват от увреждания. Шампоанът подобрява еластичността на косъма, хидратира го и го регенерира.


Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!