Повечето жени имат в козметичната си чанта редица червила, някои от които носят постоянно, а други не докосват изобщо. За това, разбира се, има причина. Вие може да сте се влюбили в червило в магазина или в това на своя приятелка, но когато изпробвате, да стои по съвсем различен начин на Вашите устни. И то не в добрия смисъл. Разковничето често се крие в това, че определен цвят червило не стои добре на Вашия цвят на кожата.

Според специалиста по макиаж Киндра Ман, която гримира някои от най-популярните знаменитости, има няколко трика, които могат да ни помогнат в това да открием перфектното червило за нашия тен на лицето.


1. Определете Вашия полутон.

И така, кожата на всеки има полутонове или в жълто, или в розово. Жълтото е по-топло, а розовото е по-студено. Познаването на Вашия е изключително полезно, когато се опитвате да разберете кои червила ще Ви отиват най-много. Бърз начин да установите полутона на кожата си е да погледнете вените на китката си. Ако те са сини, Вие сте от "розовия отбор", а ако вените Ви изглеждат по-зеленикави, имате по-топъл жълт оттенък. Ако пък изглеждат и сини, и зелени, Вие сте щастлив собственик на неутрален тон на кожата и можете да носите всеки цвят. Все още не сте сигурни? Подръжте в близост до лицето си едно златно и едно сребърно бижу. Пренебрегвайки личните си предпочитания, преценете кое изглежда по-добре до кожата - по-хладните (розови) тонове вървят по-добре със сребърните бижута, а топлите (жълти) тонове на кожата - със злато. За да илюстрираме нагледно, ще ви кажем, че №88 и №89 на култовите червила Matt Metallic на IsaDora (https://zachoveka.com/chervilo-matt-metallic-isadora) са студени, а №90 и №91 - топли.2. Разберете кои нюанси вървят с Вашия полутон.

Ако сте от "жълтия отбор", се придържайте към по-топли цветове, а ако сте от "розовия отбор", търсете нюанси със сини или лилави тонове в тях. Общо правило е да се избягват и червила със сив или пепеляв оттенък, защото често могат да накарат кожата да изглежда болнава и състарена.


3. Когато се колебаете, изберете според тона на кожата.

За да улесните избора, можете да избирате червило според тона на кожата: маслинен, светъл или тъмен.

- Маслинени тонове на кожата: те обикновено са неутрални, затова е трудно да сбъркате. Според Ман повечето телесни, розови, оранжеви и червени нюанси ще Ви стоят добре.

- Светли тонове на кожата: хубавото при бледата кожа е, че дръзките червени и дълбоки цветове могат да бъдат забавен начин да се заиграете с грима и да изглеждате фантастично. Избягвайте нещо прекалено светло или с твърде жълт оттенък, за да не изглеждате твърде измити.

- Тъмни тонове на кожата: при тях пасват чудесно червила с по-дълбоки цветове като синя слива и по-тъмночервени нюанси. Избягвайте прекалено светлите или бледи нюанси по устните.

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!