Стрии! Тази дума всява ужас у всеки човек, най-вече у дамите, които по природа са по-суетният пол. Тези дълги тесни ивици се появяват по кожата и се различават по цвят от нея и са резултат от внезапно разтягане на кожата. Може би ще Ви успокоим, но те са изключително често срещани и всеки може да се сдобие с тях, въпреки че засягат повече жени, отколкото мъже.

Тези досадни линии могат да се видят навсякъде по тялото, включително корема, бедрата, дупето, гърдите, горната част на ръцете и долната част на гърба. Те се образуват в средния слой на кожата, когато има постоянно разтягане. Заради него слоят се разкъсва, оставяйки стрии. Най-често те се появяват при бременност, наддаване на тегло или през пубертета. Екстремната загуба на тегло може също да ги направи още по-видими. Първоначално стриите са с червени или лилави оттенъци, като с времето избледняват до сребристи или бели линии.

Ето няколко бързи факта за тези досадни кожни несъвършенства:

- Появата на стрии варира между 40-90% в зависимост от расата, възрастта и пола.

- Двата пола са засегнати от тях.

- Около 70% от момичетата развиват стрии по време на пубертета, а при момчетата - 40%.

- Тези линии могат да се появят по време на бременност, пубертет, след бързо увеличаване на теглото, при различни медицински състояния и след употреба на определени лекарства.

- Стриите много често се появяват след 25-та седмица от бременността.

- Най-често те поразяват корема, гърдите, бедрата, хълбоците и бедрата.

Стриите не са причина за безпокойство, но често влошават самочувствието ни, затова и почти всяка дама всячески търси начини да ги премахне или поне да ги направи по-малко видими. За щастие такива начини има, но имайте предвид, че най-добре се повлияват все още пресните стрии. Някои изследвания показат, че дефицитът на цинк води до по-честа поява на тези неприятни ивици. Превенцията също е вариант, затова много бременни жени се мажат с кремове и масла, за да може кожата по-лесно да понесе разтягането и да не се нацепи. Ретинолът също доказано подобрява здравето на кожата, затова може да бъде включен в битката със стриите. Вижте няколко продукта срещу тези омразни линии, които могат да се преборят с тях и да подобрят вида на кожата:

1) КРЕМ ПРОТИВ СТРИИ 200ML MAMMA DONNA

2) КРЕМ ЗА ТЯЛО ПРОТИВ СТРИИ 250ML L'ERBOLARIO

3) МАСАЖЕН КРЕМ ПРОТИВ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ ЛАВЕНА 240ML

 

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!