Подготовка за нанасяне на грима

    Преди да започнете да нанасяте грима лицето е нужно да се подготви. Преди всичко е необходимо да приберете косите назад, така ,че да не пречат при нанасянето на грима – можете например да използвате памучна превръзка за коса.

Кожата на лицето трябва да се подготви за грима за което е нужно:

 - първо намажете лицето с хидратиращ  крем 

- след като попие, внимателно отстранете остатъците с тампон за премахване на грим 

    Помнете , че не бива да натискате много върху кожата. Всички движения трябва да са равномерни, без натиск от краищата към центъра. Кожата не трябва да остава суха, но върху нея не трябва да има останал крем – в противен случай в последствие гримът ще потече.

    Тази проста подготвителна процедура ще помогне гримът да се нанесе равномерно върху лицето. Но трябва да имате в предвид, че ако използвате гримове с високо съдържание на мазнини не бива да извършвате горната процедура – ще се получи неприятен ефект.

Полагане на основата на грима

Този етап е изключително важен, защото от правилното нанасяне на основата до голяма степен зависи и успеха на крайния резултат. Ако използвате комплект гримове , намерете в кутията тези три основни цвята :

-  светло розов

-  по-тъмен

-  слънчев загар

    Сега внимателно трябва да прецените дали някой от тях отговаря напълно на вашия тен. По правило, много рядко готовите цветове отговарят напълно на тена на лицето. Затова се налага смесването им в различни съотношения, за да получите възможно най-близкият до Вашият тен цвят.

    Нанасянето на основата се прави с леки потупващи движения, без да се втрива или размазва. Особено важно е да помните, че основата се нанася не само върху лицето, но и върху шията и дори ушите. По този начин се избягва ефекта „маска на лицето“. Някои гримьори използват за шията течен грим или по-тъмна пудра.

    Цветовите акценти върху лицето се постигат с нанасянето на руж. Винаги е необходимо да се отчита освен тена на лицето и цвета на очите и косата. Например при тъмна (смугла) кожа се добавя и по тъмен цвят за постигане на хармоничен ефект. При светла кожа се използват бледо-розови оттенъци.

    Как правилно да нанесем грима? Подробно за това ще разкажем в следващата ни публикация в нашият блог на сайта zachoveka.com , но тук ще споменем някои основни правила. Първо трябва да сте определили с каква цел се прави грима – за фотоснимки, за театрално представление или просто за да изглеждате добре. Много зависи вида на грима и от светлината – за ежедневен грим, който се вижда на дневна  светлина се използват гримове с лека консистенция. Вечерният грим за театрално представление е един, а за дискотека или бар – съвсем друг. Съществуват театрални гримове, както и така наречените аквагримове.  Както личи и от името им, те са на водна основа, бързосъхнещи и позволяват бързо гримиране и разгримиране. 

    Постепенно , в поредица от статии ще ви запознаeм с тайните на гримовете, произхода им и историята на тяхното създаване. Ще ви държим в течение и на последните модни тенденции в грима и ще имате възможност да прочетете интервюта с професионалисти в тази област. Следете редовно нашите публикации и на фейсбук страницата ни facebook.com/zachoveka.

    Разгледайте богатата ни гама гримове и се възползвайте от цените на промоционалните ни продукти тук!


Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!