Различните видове вежди могат да бъдат ключът към промяната за лицето в зависимост от неговата форма. Вероятно всички можем да си припомним лошо преживяване с тях, когато ги направим твърде тънки или различни, или пък просто да не изглеждат добре. Веждите със сигурност не са нещо универсално и стоят по различен начин на различните форми лице. Ето и няколко съвета на топ гримьори как да изберем правилната форма за нашето лице.

Изборът на правилната форма на веждите наистина може да подобри структурата на лицето. Той може да Ви накара да изглеждате по-млади и красиви. Независимо дали ги оформяте сами, или ходите на професионалист, важно е да знаете кои вежди ще работят за Вашето уникално (и красиво) лице.

Форма на лицето: квадратна


Как изглежда: челото, челюстта и скулите са със същата ширина.

Най-добра форма за вежди: тъй като този тип лице вече има ъгловатост, е добре веждите да не са твърде извити или дъговидни. Това се прави с цел създаване на по-мек външен вид, без да направите веждите прекалено кръгли.

Форма на лицето: кръгла


Как изглежда: лицето е най-широко в областта на бузите, с малко или с никаква ъгловатост. То е почти толкова дълго, колкото е широко.

Най-добра форма за вежди: акцентирането на свода на веждите е най-доброто, защото се отразява на формата на лицето. Препоръчва се по-висока арка за по-ласкателен външен вид.

Форма на лицето: сърцевидна


Как изглежда: подобно на формата на кръглото лице, но челюстта достига лека заострена точка към брадичката. Бузите са малко по-широки от челото.

Най-добра форма за вежди: на тази форма на лицето не отиват прекалено гъсти вежди. Тъй като челюстта е по-малка и челото е по-подчертано, е добре да се придържате към по-оформени и да избягвате рунтавите.

Форма на лицето: овална

 

Как изглежда: лицето е по-дълго, отколкото е широко, без ъгловатост по линията на челюстта, с леко издължен овал

Най-добра форма за вежди: овалното лице носи най-добре балансираните вежди. Те трябва да са пропорционални и с лек свод.

Форма на лицето: диамант

Как изглежда: лицето има тясно чело и брадичка, които са с приблизително една и съща ширина. Скулите са най-широките точки на лицето.

Най-добра форма за вежди: дамите с лице във форма на диамант е добре да избират вежди с по-заоблен вид. Това е добър начин за създаване на баланс между по-широките бузи и тясното чело.
Ето и няколко продукта за вежди,които ви препоръчваме:


МОЛИВ ЗА ВЕЖДИ ARTDECO
СЕНКИ ЗА ВЕЖДИ BROW DESIGN MATT DUO RADIANT
BLUEBERRY
ПУДРА ЗА ОФОРМЯНЕ НА ВЕЖДИ MATTE BROW SEVENTEEN
ПАЛИТРА ЗА ВЕЖДИ MOST WANTED BROWS ARTDECO
ГЕЛ КРЕМ ЗА ВЕЖДИ ARTDECO

 

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!