Вашият месечен цикъл влияе на усещането за мирис, както и на настроението. Жените имат силно развито чувство за обоняние, а също са склонни да променят често настроението си поради хормоналните изменения в тялото. Естрогенът и прогестеронът играят сложни танци в организма, влияейки на женското усещане за мирис. Когато нивата на хормоните са най-високи, то е най-обострено. Трябва да се има предвид и фактът, че това усещане се намира в същата част на мозъка, отговорна за емоциите и паметта. Затова специалисти съветват как да изберем правилните аромати в точното време от месеца и по този начин да се противопоставим на внезапната тревожност и безпричинни сълзи.

 

1-5 ден от цикъла

Значителните промени във всички хормонални нива, особено естроген, характеризират първата фаза на месечния цикъл. Появяват се спазми и умора, което Ви кара да се чувствате по-летаргични и да посягате към хладилника по-често. Не се хвърляйте на тежки и пикантни парфюми, а вместо това заложете на цитрусовите нотки, които ще Ви ободрят и повишат настроението. THIERRY MUGLER ALIEN FLORA FUTURA е чудесен избор за това време от месеца.

 

6-12 ден от цикъла

Естрогенът бавно се покачва, тъй като тялото се подготвя за овулация. Сега сте в режим на привличане и обонянието Ви е остро като бръснач. Вероятно е да сте привлечени от аромати на мускус и кожа, имитиращи полови хормони. Вашето тяло дава сигнали към противоположния пол. Насочете се и към ухания с розово масло, което според специалисти има подобна съставка, каквато се среща в човешката пот. Похот и страст бликат отвсякъде! SHISEIDO EVER BLOOM и GUCCI GUILTY ABSOLUTE POUR FEMME са добри предложения за този период.

 

13-18 ден от цикъла

Тялото Ви вече е готово за овулация, а нивата на прогестерон, седативен хормон, се повишават. Чувствате се по-спокойни и сте привлечени от аромати, смятани традиционно за мъжествени, като горски и пикантни. Парфюми като Giorgio Armani Si Passione изпращат посланието, че искате да бъдете приети на сериозно. Освен това Вашето желание за храни със захар и мазнини се усилва. Специалисти обясняват, че това е начинът на тялото да се подготви за евентуална бременност. Вашият ароматен антидот? Парфюми с коча билка, бял шоколад, сочна праскова и ванилия. Не забравяйте, че 75-95% от това, което вкусим, се определя от мириса му, така че това е ефективно средство за защита от преяждане с калорични храни. PRADA CANDY или някоя от версиите му, както и DIOR POISON GIRL UNEXPECTED, са отличен избор за това време.

 

 

19-28 ден от цикъла

Нещата може да станат бурни. Прогестеронът достига върхове след овулацията в очакване на възможна бременност и спада, ако такава няма. Свиването на запасите от естроген означава, че също така имате по-малко регулиращ съня серотонин, така че настроенията Ви се променят, усещате тревожност, сърцебиене, накратко ПМС. Ухания на бергамот, лавандула и иланг-иланг доказано успокояват и понижават кръвното и хормона на стреса кортизол. Ако предменструалното задържане на течности е проблем, заложете на свежи водни нотки, напомнящи море. CHANEL COCO MADEMOISELLE е чудесно предложение за това време от месеца.


Ако Ви допада нашият блог, харесайте страницата ни във facebook, за да сте винаги в крак с тенденциите в грима, красотата и личната грижа!


Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!