Красивите червени устни никога не излизат от мода. Разбира се, и за тях си има трикове и един и същи нюанс стои по различен начин на различните типове устни, кожа и т.н. Аленият цвят може да стои както романтично, така и да придаде вид на фатална жена. Именно адаптивността на червеното червило е това, което привлича толкова много дами към него. Но как да постигнем идеалните червени устни, без да изглеждаме сякаш сме яли спагети с доматен сос? Вижте нашите полезни съвети!

1. Сравнете нюанса с тена на лицето си.

Едно от най-важните неща за това как да носите червено червило е то да съответства с кожата на лицето. Сигурно Ви се е случвало едно и също червило да стои перфектно на Ваша приятелка, но върху Вашите устни да не изглежда подходящо? Това е така, защото различните тонове на кожата отговарят на различни нюанси на червено. За дамите с по-блед и хладен тен на кожата се препоръчва червено със сини оттенъци или малиново, за да "стопли" лицето. Жените с по-тъмен тен е добре да се обръщат към по-оранжевите нюанси на червеното и винените оттенъци.

2. Поставете пръст в устата си.

Друг важен трик за това как да носите червено червило е да поставите пръста в устата си след поставянето му. Така ще избегнете струпването в средата и грозните червени зацапвания по зъбите. Просто поставете показалеца в устата си след всяко приложение на червило и бавно го извадете. Така всичко излишно ще остане по него, а не по зъбите Ви, и лесно ще го отмиете с вода след това.

3. Поставете пудра за по-голяма трайност.

По същия начин, по който не бихте пропуснали пудра за по-добро фиксиране на грима, се отнася и за червилото, особено червеното. След нанасянето му сложете кърпа върху устните и нанесете тънък слой пудра. Така формулата му ще стане по-дълготрайна, а Вие ще изглеждате чудесно часове наред.

4. Използвайте молив по целите устни, а не само по контура.

Очертаването на устните е задължително, за да се елиминира "кървенето" и размазването. Страхотен съвет за това как да носите червено червило като професионалист, е да нанесете молива навсякъде по устните. Това базово покритие действа като грунд и гарантира дълготраен резултат. Ако поставите молив само по контура, с избледняването на червилото ще остане грозно очертание, затова не правете тази грешка! Просто се уверете, че сте избрали съвпадащи нюанси, за да избегнете двуцветен червен ефект.

5. Не прекалявайте с грима!

Червените устни са достатъчно драматични за едно лице, затова в никакъв случай не прекалявайте с излишен грим. Най-привлекателните червени цветове трябва да бъдат допълнени само от очна линия и спирала. По този начин устните Ви ще бъдат в центъра на вниманието и няма да се получи претрупване и грозен тежък грим.

6. Избягвайте дълбоко червени нюанси, ако имате тънки устни.

Дълбоките тъмночервени нюанси очевидно определят областта на устните и привличат вниманието към тях. Ако имате тънки устни, този ефект вероятно ще ги направи да изглеждат още по-малки. Затова предпочитайте по-топъл нюанс или малинов, ако сте с по-бяла кожа.

7. Внимавайте с ружа!

Често срещана грешка при носенето на червено червило е слагането на много руж, който създава клоунски ефект, а розовите нюанси ще Ви направят да изглеждате като порцеланова кукла. Най-доброто, което можете да сторите, е да сложите върху скулите си малко от същото червило и да разнесете. Така ще си гарантирате красива руменина, която съвпада с нюанса на устните Ви!

Искате перфектни устни? Разгледайте богатото разнообразие на червила в нашия онлайн магазин!

А ако сте почитатели на нестандартното и харесвате омбре ефекта в косите, сега можете да го добавите и към устните с най-новото червило на Artdeco Ombre!

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!