Лятото – сезонът на любовта!


На всяка жена й се иска през този сезон да бъде красива. Разбира се, не само през него, но тогава желанията неистово се засилват. За съжаление обаче, през зимата нашата кожа е пострадала страшно много от студа и желанието ни за перфектна кожа ни се струва като недостижимо. Изтощената от зимата кожа изисква особени грижи.

Най-често срещаните козметични проблеми на кожата, които се проявяват през зимния сезон са:

  • суха и обезводнена
  • олющена или възпалена
  • раздразнена кожа

Запасът от витамини и енергия се е изчерпал, което е и причината за проблемите, които изброихме по-горе. Най-важното при решаване на проблемите на кожата е да се определи правилно нейния тип и предприетите козметични процедури да съответстват на него, защото в противен случай няма да се постигне очаквания резултат. 


Нормална кожа

През зимата се изсушава и изглежда бледа. Тънка и нежна, по своята природа, на нея й липсва достатъчно еластичност – от тук и възниква неприятната чувствителност на стегнатост на кожата по ръцете, лицето и шията. Нормалната кожа изглежда изпръхнала и малките бръчки – по-явни. Възможни са зачервявания и възпаления.


Мазна кожа

По силата на своята структура, мазната кожа е най-добре защитена през зимата. Тя отделя мазнина, която запълва порите и пречи на изсушаването, дори може да се каже, че за този тип кожа зимата е благоприятен сезон. Единственото, което може да и се случи е да се възпали и да се появят пъпки.


Чувствителна кожа

Реагира на всяко изменение на климата. Лицето почервенява и се появяват белещи се участъци. Смесена кожа С нея е най-трудно, защото тя е много капризна и именно този й каприз се проявява през пролетта. На брадичката, носа и челото или т.н. Т – зона, кожата е мазна, блести и има разширени пори. Докато останалата част от нея е суха и стегната. Този тип кожа е най-често срещания и изисква много внимателни грижи и правилно подбрана козметика.

Предлагаме ви няколко прости правила, които можете да следвате независимо от типа кожа:

1. Овлажняване

Това че зимата си е отишла не означава, че трябва да захвърлите овлажняващите процедури. Продължавайте да употребявате лосиони за тяло или подобни овлажняващи средства. Отделете специално внимание на лактите, коленете, стъпалата на краката, които се нуждаят от най-големи грижи.

Препоръчани продукти от нашия каталог :

КРЕМ ДНЕВЕН AQUA INTENSE 100МЛ M.ASAM - Този крем на M. Asam се грижи кожата да запази естествената си влажност, изглажда и намалява фините линии и бръчките и оптимизирайки еластичността ѝ. Съдържa патентования комплекс на M.Asam Hyaluronsäurecomplex®, чиято тайна се крие в мощната комбинация между два вида хиалуронова киселина - с високо молекулно тегло и с ниско такова.


2. Пилинг

Той е необходим, защото през зимата нараства допълнителният слой на кожата, който вече става ненужен през пролетта и трябва да се отстрани. В противен случай той придава тъмен оттенък на цялата кожа. Най-добре използвайте пилингови средства с мека структура на почистване .

Препоръчани продукти от нашия каталог:

МАСКА ЗА ЛИЦЕ ПИЛИНГ НАР 150МЛ FREEMAN - Тази пилинг маска е съставена от така наречения "Mega 8 Complex", включващ в себе си екстракти на най-ефективните естествени антиоксиданти- годжи, Acai плодове, нар, манго, мангостан, червена боровинка, нони и боровинки. Маската почиства кожата, предпазва я от увреждане, и я прави мека, подмладена и освежена. Подходяща е за всеки тип кожа. 


3. Почистване

Почистващите средства трябва да бъдат по-леки от зимните и да не съдържат твърде много овлажняващи масла.

Препоръчани продукти от нашия каталог:

ИЗМИВЕН КРЕМ BRIGHT TOUCH REFRESHING 150ML LUMENE - Изключително освежена и перфектно чиста кожа! Lumene Bright Touch Cleansеr е формулиран за идеалното почистване на кожата.


4. Защита от слънцето

Тя е необходима по всяко време на годината. Ако престоят на слънце ще бъде кратък и не искате да използвате слънцезащитен крем, изберете си овлажняващо средство със защитен фактор, което можете да използвате всеки ден.

Препоръчани продукти от нашия каталог:

СПРЕЙ МЛЯКО СЛЪНЦЕ ЗАЩИТЕН SENSICARE SPF 50 CARROTEN - Усъвършенствана система IR PROTECTION + (UVB + LONG UVA) за широка защита срещу:

- Вредно ултравиолетово (UV) излъчване, отговорно за слънчево изгаряне и преждевременно стареене на кожата

- Инфрачервена (IR) лъчение, отговорна за увреждания на кожата (дехидратация, дискомфорт, бръчки, дефекти)


5. Пролетни и летни грижи за суха кожа:  

Избягвайте употребата на тоник или го прилагайте, само когато времето е влажно, за да избегнете пресушаването на кожата. Използвайте овлажняващи средства със слънцезащитен фактор. Редовно ползвайте нощен овлажняващ крем.

Препоръчани продукти от нашия каталог:

КРЕМ НОЩЕН ARCTIC AQUA 24H DEEP MOISTURE 50МЛ LUMENE - Осигурява ефективна, дългосрочна хидратация за кожата през нощта. Помага да поддържате кожата си мека и добре подхранена чрез подобряване на естествените и  защитни механизми.


Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!