Изсъхнала спирала, обезцветен фон дьо тен и натрошени сенки за очи? Всяка жена има в чантичката си за грим поне един продукт, който отдавна е трябвало да бъде изхвърлен. Мили дами, подгответе се за почистване, защото гримът има срок на годност! Въпреки че много от продуктите съдържат консерванти, които неутрализират общите бактерии, те не могат да правят това вечно. И, разбира се, няма грим, който в продължение на години да осигурява същото покритие или цвят, както го е правил в началото. Поради тези причини сме съставили изчерпателен списък с приблизителни срокове на годност на грима, които ще Ви помогнат да запазите чантичката и кожата си чисти.

1. Колко трае спиралата?

Изхвърляйте я на всеки 3-4 месеца.

Спиралата е може би най-големият нарушител, когато става дума за микроби, защото често я отваряме и затваряме, като по този начин я излагаме на въздушни бактерии. Освен това тя се поставя в непосредствена близост до очите и може да причини сърбеж и зачервявания. Ако имате някакво очно раздразнение, помислете дали причината не се крие именно в нея. Ако е по-стара, директно я хвърлете!

2. Кога да изхвърлим любимия фон дьо тен?

След около година, в зависимост от формулата му.

Животът на фон дьо тена може да варира в зависимост от формулата: течен или прах; маслените формули, например, са склонни да се разпадат по-бързо, отколкото по-твърдите. Независимо от това, важно е да изхвърлите фон дьо тена, след като той започне да се отразпада, да променя цвета си, да мирише по различен начин или да се сгъстява. Вашият фон дьо тен вече е за боклука? Вижте нашите тук: https://zachoveka.com/make-up/face-makeup/foundation-makeup

3. Колко дълго да използвате молива за очи и очната линия?

Подменяйте го на всеки три месеца до две години.

Подобно на спиралата, моливът за очи или очната линия за очна линия са с различна консистенция. Течната очна линия трябва да се подменя на всеки три месеца, като се има предвид, че е в близък контакт с очите ви. Моливът може да се използва до две години, стига да бъдат редовно подострян и освежаван. Можете да разгледате богатото ни разнообразие от гримове за очи!

4. Червило, гланц и молив за устни - кога да ги подменяме?

От няколко месеца до 2 години.

Червилата и гланцовете улесняват потребителите в това кога е станало време да ги изхвърлят. Те стават по-лепкави от обикновено или изсъхват, а е възможно също и да променят леко цвета си. Моливите за устни обаче могат да изкарат две или повече години, ако се подострят редовно. Неустоимите устни винаги са на мода, затова се насладете на богатото изобилие при нас -> грим за устни

5. Кога да изхвърлим любимия парфюм?

На всеки две или три години (но понякога Вашият парфюм може да издържи и повече, затова проверете срока на годност на шишенцето).

Трудно е да се повярва, че парфюмите не са продукти, които можем да използваме с години, тъй като техните деликатни флакони изглеждат толкова добре на тоалетната масичка. С течение на времето обаче ароматът на Вашия парфюм може да се промени значително. Ето защо е най-добре да съхранявате парфюмите си на хладно, тъмно място, за да запазите аромата свеж възможно най-дълго. При промяна в мириса, не мислете, а хвърлете. А при нас ще намерите изобилие от оригинални парфюми както за Вас, така и за половинката Ви!

6. На колко време да подменяме лака за нокти?

Изхвърляйте го всяка година.

Лакът за нокти се сгъстява с времето, така че обикновено е доста лесно да се разбере кога е време да се сбогувате с него. Увеличете срока на годност на любимия си нюанс, като го съхранявате на хладно и сухо място. Междувременно разгледайте разнообразието от висококачествени лакове при нас!

7. А лосионът за тяло?

Изхвърляйте го на всеки две години.

Лосионите за тяло в обикновен флакон са с по-малък срок на годност в сравнение с тези с помпа, тъй като последните предпазват съдържанието от контакт с бактерии във въздуха. Така или иначе, лосионът обикновено показва, че е с изтекъл срок чрез промяна на цвета или аромата му. Ако сте изхвърлили любимия си лосион, не се бавете, а друг от нас си изберете -> лосиони за тяло


Е, сега вече знаете колко дълго трябва да съхранявате грима и козметичните си продукти. Това не само ще Ви помогне да запазите кожата си в добро състояние, но и да спестите пари, защото няма да купувате излишни неща. Разбира се, изброените продукти не са единствените, които имат определен срок на годност. Затова винаги ги съхранявайте правилно и следете срока, маркиран на опаковките. И не забравяйте да почиствате редовно четките за грим, защото в тях се натрупват много бактерии, които после разнасяме по кожата си!

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!