Световноизвестният моден дизайнер на "Шанел" Карл Лагерфелд почина на 19 февруари в Париж на 85-годишна възраст след повече от три десетилетия като един от двигателите на френската дизайнерска къща.

Иконата на модата и креативен директор на бранда е загубил битката с онкологично заболяване.

Говорител на компанията потвърди смъртта на Лагерфелд, като го нарече "изключителна творческа личност, преоткрила правилата на марката, създадени от Габриел Шанел". Това включва сакото и костюма на Шанел, малката черна рокля, скъпоценните туийди, двуцветните обувки, ватираните чанти, перлите и бижутерията.

"Благодарение на своя творчески гений, щедрост и изключителна интуиция, Карл Лагерфелд изпревари времето си, което допринесе много за успеха на Chanel в цял свят", посочва Алън Вертхаймер, главен изпълнителен директор на Chanel.

Известният с ексцентричността си Лагерфелд приживе често бе съпровождан на изявите си от любимата си котка Шупет, на която прави собствен профил в социалните мрежи, нарича я своя дъщеря и дори създава няколко дизайна, вдъхновени от нея.

Карл е водеща фигура на емблематичната модна къща, създадена от Коко Шанел. Той създава до 8 колекции годишно, за радост на модните редактори, фенове и колекционери.

"Аз съм като карикатура на самия себе си и ми харесва. Това е като маска. И за мен карнавалът във Венеция продължава цяла година", споделя самият дизайнер.

Той бе най-известен със своето облекло, превърнало се в запазена марка: черен костюм и бяла риза, пристегната в опашка коса, ръкавици без пръсти и тъмни очила.

Още от дете той рисува модни дизайни и през 1985 г. му е предложена работа в Шанел. Тогава той вече си е създал сериозна репутация и работи за модните гиганти Fendi и Chloe.

Лагерфелд създава и собствена линия луксозни стоки, козметика и парфюми, носещи неговия стил и ексцентричен почерк. Да не пропускаме и плюшена версия на любимата му Шупет.


Ако Ви допада нашият блог, харесайте страницата ни във facebook, за да сте винаги в крак с тенденциите в грима, красотата и личната грижа!


Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!