Слънцето, хлорът в басейна, климатикът и други фактори могат да изтощят Вашата коса - следвайте тези съвети, за да я възстановите и освежите.

След летните забавления за съжаление идват и вредите върху косата. Фактори като слънце, вятър, хлорирана вода в басейна, солена вода правят косата суха, накъсана и изтощена. Следвайки тези експертни съвети от специалисти, можете отново да възвърнете живота и красотата на гривата си.

1. Възвърнете изгубената влага.
Сухата коса е проблем номер едно, с който се сблъскваме след края на лятото. И тъй като тя не може да се възстанови сама, трябва да ѝ върнем отнетата влажност. Ако усещате косата си суха и накъсана, е добре да използвате интензивна хидратираща маска поне веднъж седмично след шампоана. (например Хидратираща маска закоса на Inebrya)

2. Добавете живот към Вашия цвят.
Солта, слънцето и хлорът са сред най-големите врагове на боядисаните коси. За да възстановите предишния ѝ блясък, е добре да използвате шампоани и балсами, които предпазват цвета. (например Шампоан за боядисана коса Happy Color на Liding Балсам за боядисана коса Kroma на Liding) Освен това винаги нанасяйте стилизиращ продукт с UV защита.

3. Преборете начупването и безразборно хвърчащата коса.
Ако косата Ви не изглежда така, както преди лятото, то е добре да се насочите към правилните продукти. Начупената и хвръчаща на всички посоки коса има нужда от изглаждащ крем (дори и да не я изправяте). Подобни продукти са предназначени за запълване на кутикулите на косъма, за да бъде той по-красив и гладък. (например Олио спрей за коса Frizz Free на Inebrya)

4. Погрижете се за връхчетата.
Връхчетата на косата често са сухи и заплетени. Много жени обаче се оплакват, че хидратиращите продукти утежняват косата им. Ако и Вие сте сред тях и често нямате обем в прическата, нанасяйте продукта от средата на косъма към краищата, защото обикновено корените не страдат от засушаване. (чудесен вариант е Сухи кристали за коса Tropical Exclusive)

5. Подберете продукти с точните съставки.
Въздухът и излагането на слънце могат да изсмучат влагата от косата и да я направят по-склонна към накъсване. За да подобрите хидратацията и да я защитите от слънчевите лъчи, използвайте съставки като пантенол и витамин Е. Продуктите, съдържащи тези съставки, ще хидратират и предпазят косъма от топлинно оформяне и ще възвърнат еластичността. По този начин накъсването ще бъде редуцирано. (добър вариант са Хидратиращ шампоан на Inebrya)

6. Погрижете се за заплетената коса.
След горещите летни дни косата може да стане много трудна за разресване. Ако го правите агресивно, това ще доведе до накъсване на косата. Затова се препоръчва използването на гребен с широки зъби и разресване първо на краищата. Би било добре да включите и продукт, който да се бори със заплитането и да предпазва косата от допълнителното изсушаване, което идва с употребата на преса, маша и сешоар. (например Балсам Anti Frizz на Insight)

7. Отървете се от нацъфтелите краища.
Цъфналите краища на косата могат да бъдат причинени от множество фактори, включително топлинна обработка, а горещите летни дни усилват още повече проблема. Затова специалистите препоръчват цъфналите връхчета да бъдат отстранявани, защото в противен случай косъмът ще продължава да се нацепва.(например Есенциално олио на DOORI)

8. Изплаквайте с хладка вода.
Изплакването с хладка вода запечатва кутикулите на косъма. Ако използвате прекалено топла вода, това може да раздразни кожата на скалпа и да причини прекомерно изсушаване.

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!