Подхранващи маски, кремове с глицерин за ръцете и задължителен нощен крем на лицето са само част от грижите, осигуряващи ни свежа и сияйна кожа Всъщност всеки по различно време осъзнава нуждата от допълнителна грижа за кожата и то най-вече на лицето. Дали това ще е моментът с откриването на първите бръчки, дали сивият и повехнал тен или отпуснатият вид и т.н. няма значение, важното е, че в който и от споменатите случаи да решите, че е време да полагате грижи за кожата си – вече сте закъснели.

Но това не означава да продължавате да се отнасяте нехайно към нея, защото резултатите може да са много по-лоши!

Именно затова ще ви напомним какви грижи са необходими за кожата през студените месеци. :)

Разходките на чист въздух и през зимата се отразяват прекрасно на здравето и духа. Те обаче крият твърде много рискове за нашата кожа. Тя страда от ниските температури, от силния вятър и от рязката промяна градусите. Става напукана и често губи свежестта си. Колкото по-ниски са температурите, толкова повече грижи трябва да полагаме за кожата си. Когато е студено, кръвоносните съдове се свиват, за да запазят топлината във вътрешността на тялото и така кръвоснабдяването на кожата се нарушава. На нея вече не й достигат кислород и хранителни вещества, жизнените й функции намаляват до минимум. Нещо повече - въздухът през зимата е много сух и отнема от влажността на кожата. Естествената мастна защита също се нарушава, защото мастните жлези преустановяват дейността си още при 8 градуса. С други думи, през зимата светят всички алармени лампички на кожата - този най-голям орган на нашето тяло.

Това обаче не може да бъде причина да не се наслаждаваме на красотата на този сезон. Трябва само да знаем как да предпазим кожата си “отвън” и да не допуснем тя да повехне, да загрубее и да се напука.

Днес козметичната индустрия е създала богати по състав продукти, които изграждат предпазен щит за кожата на лицето. Хидратантните кремове
компенсират недостига на вода в клетките. Новото поколение от тези продукти на повечето известни марки вече е обогатено с витамин Е и серамиди.

Ревитализиращите кремове възобновяват значителна част от жизненоважните за кожата запаси, изхабяващи се твърде бързо през зимата. Те я предпазват от изсушаване и възвръщат еластичността й. Особено важни за баланса на кожата през студените месеци са нощните кремове. Те осигуряват на многократно подлаганата на стрес през деня кожа, “активен покой” и видимо тушират признаците на стареене.

Подхранващите кремове са перфектната защита срещу студа. Техните биологично активни елементи, витамините А и Е и ензимът Q10, действат като катализатор на нейните жизненоважни функции и поддържат тонуса й. В мразовитите и мъгливи сезони глезете лицето си по-често с овлажняващи и подхранващи маски. Естествените екстракти от етерични масла обогатяват кожата с най-полезното от природата. Много често забравяме, че кожата на тялото също има нужда от грижи. Макар и опакована в топли дрехи и тя страда през зимата. Подбирайте внимателно душ гела си. Той трябва да не е агресивен, да не нарушава естествената влажност на кожата и мастния й слой - и без това твърде тънък, когато е студено.

Ръцете задължително предпазвайте с кремове, съдържащи глицерин и екстракти от растения като невен, жожоба и алое.

Един от основните начини да предпазим косата си през студените дни е носенето на шапка. Преди всичко обаче трябва да позволим на косата да диша, затова е добре да се подбере шапка, произведена от естествени материали. Така се поддържа топлообменът между вътрешността на шапката и външната среда и косата не се запарва. Сред разнообразните начини за грижа всеки би могъл да избере своя, за да поддържа косата и кожата на лицето и тялото си здрава и красива през цялата година.


Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!