Граф Юбер дьо Живанши е френски моден дизайнер и основател на луксозната Къща на Живанши през 1952 г. Той е известен с това, че е бил любимец на знаменитости като Одри Хепбърн и Джаки Кенеди, за които той създава много тоалети.

Hubert-de-Givenchy

Именно той е дизайнер на култовата малка черна рокля, която филмовата звезда Одри Хепбърн облича в хитовия филм "Закуска в Тифани".

Самият Живанши е роден на 21 февруари 1927 г. в Бове, Франция, в знатно протестантско семейство. Като малък е подготвян за адвокат, но високият близо 2 метра младеж решава да се посвети на любовта си към дрехите. Мести се в Париж, където започва да работи с някои от най-прочутите дизайнери за онова време.

Големият старт за младия живанши е през 1952 г., когато дебютът му в модата го изстрелва сред звездите. Невероятната му фантазия и иновативни модели го правят абсолютен фаворит на някои от най-желаните жени по онова време, като например Грета Гарбо, Ингрид Бергман и Марлене Дитрих.

На таланта на Живанши дължим освен малката черна рокля, която всяка жена има в гардероба си, така и ръкавите прилеп и буфан, мини роклите с цепка и други.

Въпреки огромните успехи в модната индустрия, Живанши създава шедьоври и в парфюмерийния свят. Първият му аромат "L'Interdit" е вдъхновен от най-известната му почитателка и клиентка Одри Хепбърн и излиза през 1957 г. Две години по-късно е лансиран и първият мъжки парфюм, наречен "Monsieur de Givenchy".

В края на 80-те Живанши продава бизнеса си на "Луи Вюитон Моет Хенеси" (LVMH), а триумфалното му оттегляне от модния подиум е през 1995 г.

Класа, стил, аристократизъм и иновативност - с тези свои качества Юбер дьо Живанши става един от най-важните и знаменити дизайнери, превърнали Париж в столица на модата.

В онлайн магазин "За човека" можете да откриете изобилие от аромати с марка Givenchy. Изберете своя и се насладете на изкусния висш пилотаж в парфюмерията!

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!