Изпитвате стремеж да станете по-креативни с ноктите и да си поиграете с различни форми и цветове? Фантастично! Предлагаме Ви да разгледате някои от най-популярните форми нокти. Всичко, което Ви остава, е да изберете своите фаворити.

Как да решим коя форма на ноктите е най-подходяща за нас?

Първата стъпка е да погледнете формата на ноктите, която естествено имате, както и пръстите си. Ако те са деликатни и тънки, овалните ще стоят по-добре. Ако пръстите Ви са по-широки, прекалено заострените форми като "бадем" или "стилето" може да не изглеждат толкова естествени, но квадратната овална форма може да направи ръцете да изглеждат прекрасно и стилно.

Сега нека разгледаме по-подробно различните форми нокти...


Квадратни нокти (Square Nails)

Тази форма е права с остри квадратни ъгли. Без разширения или стеснения - само права форма. Те са най-популярни в по-къса версия, но могат да се носят и по-дълги.

Овални нокти (Oval Nails)

При тази форма ноктите се изпиляват отстрани към върха, създавайки прекрасна овална форма. Това е оформянето, за да изглеждат пръстите по-тънки.

Нокти "бадем" (Almond Nails)

Поздравете по-дръзката сестрата на овалните нокти - бадемовата! Подобно на тях, тази форма се изпилява отстрани, завършвайки с объл, не прекалено остър връх. Точно така, досущ като бадем!

Нокти "червило" (Lipstick Nails)

Вдъхновена от върха на току-що купено червило, тази форма нокти завършва с наклонен триъгълник. Все още не е популярна като останалите си посестрими.

Кръгли нокти (Round Nails)

Тази форма е вечната класика. Точно както квадратните нокти, е напълно права, но краищата са заоблени.


Квадратно-овални нокти (Squoval Nails)

Представете си, че се сливат квадратни и овални нокти. Това означава, че ноктите започват растежа си в квадратна форма, само за да може върхът да се постави в леко овална форма.

Заострени нокти (Pointed Nails)

Докато ноктите "стилето" имат постепенно заостряне към върха, тази форма на нокътя прилича на триъгълник със силно осезаем връх.


Изрязани нокти (Cut out Nails)

Тази форма нокти в основата си и нагоре е като квадрат, а върхът е изрязан във форма на обърнат полумесец.


Нокти "стилето" и "квадратно стилето" (Stiletto & Stiletto Square)

Стилето са не само високи токчета, но и форми на ноктите! За да постигнете тази форма, изпилете нокътя до остър край, много по-екстремен от формата на бадема. При по-малката сестра на стилетото, "квадратно стилето", вместо много острия връх, ще завършите с квадратен

Бърз съвет: За да постигнете ноктите тип "стилето", Вашият маникюрист може да предложи изкуствени или акрилни нокти.

Нокти "балерина" или "ковчег" (Ballerina or Coffin Nails)

Този вид нокти взима името си от формата на изящна обувка на балерина или... ковчег! Е, ние предпочитаме да използваме първото име. :) При него маникюрът е оформен така, че да прилича на триъгълник, но без горен връх. Вместо това острият край е отрязан и наподобява плосък квадрат.

Бърз съвет: Също като при формата "стилето", ноктите "балерина" могат да бъдат постигнати с изкуствени и акрилни нокти. Често естествените нокти не са достатъчно силни, за да понесат оформянето по този начин.


Квадратни кръгли нокти (Square Round Nails)

По-меката версия на квадратните нокти. При тази форма ръбчетата на квадратния връх са омекотени и заоблени.


Нокти "острие" (Edge Nails)

Този вид форма е с изключително остър връх. Постигането ѝ върху собствен нокът е доста трудно и невъзможно при по-чупливи или крехки нокти. Тя се постига главно с изкуствени и акрилни нокти.

Трапецовидни нокти (Trapeze Nails)

При нея очевидно ноктите приличат на трапец, като тази форма се разширява с удължаването на нокътя.


И така, кои са Вашите лични фаворити?


Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!