Целулитът - кошмар за всяка жена по всяка част на земното кълбо, независимо от раса, възраст, фигура и т.н. Има някои неща, които трябва да знаем за т.нар. портокалова кожа, като например, че той не засяга само хора с наднормено тегло. Това неприятно явление, слава Богу, може да бъде намалено и дори елиминирано напълно, следвайки някои правила и полагайки необходимите грижи. Вижте някои любопитни факти за целулита, които ще Ви помогнат да разберете и победите това състояние.

1. Той се дължи на отслабени колагенови връзки.
Нека отново да напомним, че и слабите жени също могат да страдат от портокаловата кожа. Независимо какво е теглото, под кожата има слой мазнини, който я прави гладка. Този слой мазнини е прикрепен както към кожата, така и към мускулите отдолу и през нея протичат колагенни връзки. Поради редица причини, като например възраст, стрес и хормонални колебания, тези връзки (да си ги представим като мрежа) отслабват и мастният слой става неравен, тъй като колагенът не може да го задържи добре. И именно това е омразният целулит.

2. Почти всички го имат.
Според различни източници в света на дерматологията някъде между 90% и 95% от жените имат някаква форма на целулит. Да, не само, че той е чест, но и е под различни форми. Ужасно, нали? Друга неприятна вест е, че той може да порази различни части от тялото, като най-често се появява по бедрата и задните части.

3. Упражненията помагат.
Физическите упражнения са полезни за много неща и целулитът не прави изключение. Как работи? При двигателна активност се горят мазнини и същевременно се стягат мускулите, а това прави портокаловата кожа по-малко забележима. Йогата също е много добър вариант.

4. Слънцето не помага.
Вредните UV лъчи на слънцето не само състаряват кожата, но и могат да влошат целулита. Това е така, защото те засягат колагеновите връзки, допълнително ги отслабват и допринасят за по-видима портокалова кожа. Затова никога не пропускайте слънцезащитата, особено на плажа!

5. Масажът помага!
Един от основните фактори, които играят важна роля в появата на целулита, е лошото кръвообращение. Масажите го подобряват, затова не пропускайте да се поглезите. Редовните процедури подобряват вида на кожата и намаляват целулита. Можете да си правите масажи и сама с антицелулитни продукти за още по-добър ефект.

6. Мъжете също го получават.
Очевидната причина, поради която целулитът е по-разпространен при жените, е, че дамите имат повече мастна тъкан поради генетични и еволюционни причини. Силният пол обаче също не е имунизиран срещу него, затова и при някои мъже се наблюдава портокалова кожа.

7. Гените играят роля.
Някои жени са по-предразположени към целулит, отколкото други, защото майка им или някоя от бабите може да го има. Добрата новина обаче е, че генетичният фактор е само един от многото и ако се храните правилно, упражнявате се редовно и не пушите, може да го победите.

8. Внимавайте с бельото.
Твърде тясното бельо, което се впива в кожата, увеличава риска от появата на целулит в съответните зони. Това е така, защото намалява притока на кръв към тях.

9. Превенцията е най-добра.
По-често целулитът се влошава с възрастта, тъй като нивата на естроген започват да намаляват и това влошава кръвообращението. Така че най-добрият начин да го забавите във възможно най-голяма степен е да предприемете превантивни действия, които споменахме и по-горе: здравословна храна, редовни упражнения, масажи и удобно бельо.

Вижте някои от най-добрите продукти срещу целулит:

1) АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО ANANAS CELL 200ML L'ERBOLARIO

2) АНТИЦЕЛУЛИТЕН ФЛУИД ЗА ТЯЛО ANANAS CELL 100ML L'ERBOLARIO

3) АНТИЦЕЛУЛИТЕН ГЕЛ 250ML KRAUTERHOF

4) АНТИЦЕЛУЛИТЕН ГЕЛ 2 В 1 BODY TONIC ICED GEL 125ML GARNIER

5) МАСЛО ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ 125МЛ ИКАРОВ

 

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!