Безупречната кожа е нещо, за което всеки мечтае. И ние сме готови да опитаме всяко нещо под слънцето, за да се сдобием с нея. Това обаче не е чудо, което се случва за една нощ. Съвършената кожа без пъпки, торбички под очите и петънца изисква постоянна грижа. Често обаче не осъзнаваме, че някои наши навици оказват влияние и се отразяват именно върху кожата.

Вижте 7 неща, които ѝ вредят и влошават здравето и вида ѝ:

1. Забравяте ексфолиацията.
Ексфолираната кожа е здрава кожа, затова тази процедура е абсолютно наложителна. Най-малко веднъж или два пъти седмично ексфолирайте, за да премахнете натрупаните слоеве мъртви клети. Отдолу се крие една по-здрава и сияйна кожа. (например ИЗМИВЕН ГЕЛ С ЕКСФОЛИАНТИ 150ML ARNAUD)

2. Пропускате слънцезащитата.
Много хора погрешно смятат, че слънцезащитни продукти са необходими само през горещото лято на плажа. Но в останалото време от годината също сме подложени на UVA лъчи, които водят до преждевременно стареене на кожата. Така че е добре да защитавате кожата винаги със SPF 15, а на плажа - поне 30. (например КРЕМ ДНЕВЕН ЛИФТИНГ TIME FREEZE 50ML LUMENE)

3. Вие сте това, което ядете.
Вероятно сте чували това твърдение, но знайте, че в него има истина. Прекалената консумация на пържени, мазни и сладки храни повишава възпалението в организма и това се отразява и на кожата под формата на неприятни пъпки и акне. Вместо това наблегнете на пресни плодове и зеленчуци, варива, заменете белия хляб с пълнозърнест и предпочитайте печена или варена храна пред пържена.

4. Пропускате нощната грижа.
Винаги преди сън е необходимо кожата да е почистена и хидратирана, за да може докато си почивате, ценните съставки да си свършат работата. Това важи особено за сухата кожа, която се изсушава още повече при триенето във възглавницата. Ако и Вашата е такава, предпочитайте богато овлажняващи кремове и избягвайте прекалено топлата вода, защото тя допълнително изсушава. (например КРЕМ НОЩЕН BRIGHT NOW VISIBLE REPAIR 50ML LUMENE)
5. Не използвате розова вода.
Тя помага за предотвратяване и намаляване на подпухналостта на очите сутрин, поддържа баланса на pH и естествено хидратира кожата. Друг голям плюс е, че тя е подходяща както за по-мазна, така и за по-суха кожа. (например РОЗОВА ВОДА НАТУРАЛНА ОРГАНИЧНА 150ML VICTORIA BEAUTY)

6. Стискате пъпките.
Много хора бързат да изстискат излезлите пъпки, а това често води до подуване, зачервяване и дори до рани. Това е така, защото по пръстите ни се съдържат бактерии, които навлизат в пъпката и могат да доведат дори до по-сериозни инфекции. Вместо това, ако усетите, че Ви излиза пъпка, нанесете с памуче малко спирт, розова или кислородна вода. Също така ако носите очила, уверете се, че ги почиствате често, за да попречите на порите около носа да се запушат.

7. Заспивате с непочистен грим.
Това е пагубен за кожата навик, от който трябва спешно да се отървете. Дори да сте уморени вечер, не пропускайте да отстранявате макияжа, защото той запушва порите и състарява преждевременно кожата. А и размазаният грим на сутринта не е най-красивата картинка, нали? (например ХИДРОФИЛНО ОЛИО С КЕХЛИБАР ЗА ЛИЦЕ И ОЧИ 200ML DERMISS FARMONA)

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!