"Тен - мастилото, с което пише слънцето!"


    За съжаление освен тен, слънцето може да "изпише" доста неприятности по човешката кожа и тяло. Излагането на пряка слънчева светлина не само е твърде опасно, но и може да доведе до куп трудно лечими болести! Един от най-лесните начини да се предпазим от тях и да предотвратим превантивно кожните болести свързани с лошата страна на слънцето са слънце-защитните продукти. Факт е, че хората по плажовете и басейните обръщат по-голямо внимание на студените напитки, отколкото на грижата за кожата си. Скорошно проучване сред американското население показва , че едва 14% от мъжете и 30% от жените използват редовно слънце-защитни продукти! Няма как да осигурим студентки по монокини на всички мъже, за да бъдат редовно намазани по гърба, нито яки батковци за жените (със същата цел), но можем да ви предложим нашите 10 съвета за това, как да се предпазите от слънцето!


  1. Използвайте слънцезащитни продукти всеки ден, дори и да е облачно.
  2. Нанесете минимум 1 грам слънцезащитен крем поне 15 до 30 минути, преди да излезете навън. Също така използвайте балсам за устни или червило, съдържащо слънцезащитен крем със слънцезащитен фактор (SPF).
  3. Изберете широкоспектърно слънцезащитно покритие, което защитава срещу UVA и UVB излъчване. Уверете се, че е водоустойчиво. Други слънцезащитни средства може да ви предпазят от слънчево изгаряне, но те няма да ви предпазват от рак на кожата!
  4. Апликирайте върху себе си слънцезащитни продукти на всеки 2 часа. Повтаряйте нанасянето на всеки час, ако плувате или се изпотявате.
  5. Бъдете много внимателни около водата и пясъка. Тези повърхности отразяват вредните лъчи на слънцето, което може да увеличи шансовете ви за слънчево изгаряне.
  6. Пазете бебета на възраст под 6 месеца напълно покрити и на сянка.
  7. Ограничете времето, през което сте на слънце между 11:00 и 16:00 часа. Това е времето, когато лъчите на слънцето са най-интензивни. Спазвайте правилото за стоене на сянка: ако сянката ви е по-къса от вас, лъчите на слънцето са най-силни и трябва да намерите по-дебела сянка.
  8. Ако е възможно, носете риза с дълъг ръкав и дълги панталони. Тъмните дрехи с плътна тъкан блокират повече слънцето, отколкото белите или слаби тъкани. За допълнителна защита, потърсете дрехи изработени със специални материали за защита от слънце.
  9. Носете аксесоари: шапка, която засенчва лицето ви, врата, ушите и чифт слънчеви очила. Слънчевите очила с лещи, които имат 99% до 100% UV абсорбация осигуряват оптимална защита за очите и заобикалящата ги кожа.
  10. Бъдете още по-предпазливи, ако приемате лекарства, които могат да ви направят по-чувствителни към слънцето. Това са: специфични видове антибиотици, противовъзпалителни средства, противогъбични средства, лекарства за кръвно налягане и химиотерапии.


Разбира се, не пропускайте нашите предложения на слънцезащитни продукти! Всички тях може да разгледате и да поръчате ТУК !

Коментари

Напиши коментар

Този продукт към момента е изчерпан. Въведете Вашите данни, за да ви уведомим щом го получим и може да бъде поръчан!