1. Всеки клиент на zachoveka.com има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне закупената стока в срок от 14 дни, считано от датата на приемане на пратката от доставчика чрез формуляра в края на тази страница или чрез единния формуляр за отказ от договора - Приложение № 1 към Общите условия. Информация за упражняване на правото на отказ е достъпна и в Приложение № 2 към Общите условия.

2. Поради съображения, свързани с хигиената и защита на здравето на връщане не подлежат всички продукти, които са разпечатани след доставката им, включително :

- кремове/лосиони/балсами/серуми и др. с разпечатано фабрично фолио

- декоративна козметика с премахнато защитно фолио или със следи от употреба – червило, руж, фон дьо тен, спирала и др.

- продукти за лична хигиена – шампоан, балсам, маска за коса, гел, вакса, гъби за баня и др.

3. 100% възстановяване на парите се извършва по банков път, след като стоката бъде върната със стокова разписка (касова бележка) и проверена от наш служител, само при условие, че не е нарушен търговския вид или целостта на стоката (разкъсана опаковка, премахнати етикети и др.) в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП. При констатация на нарушен търговски вид или следи от употреба, може да бъде предоставена само частична компенсация.

4. Разходите за връщане на доставените стоки се приспадат от сумата за възстановяване, освен в случаите, когато клиента организира сам и за своя сметка връщането на стоките. Zachoveka.com няма задължение да възстанови допълнителните разходи за доставка на стоките, когато клиента изрично е избрал начин на доставяне на стоките, различен от най- евтиния вид стандартна доставка. Ако сме изпратили друг продукт, вместо поръчаният - всички разходи са за наша сметка.

5. В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на сумата се извършва чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането, в срок от календарни 7 дни.

6. При липса на предварително уведомяване за връщане на стока, магазин „За Човека“ запазва правото си да откаже рекламация.

Моля, преди да върнете стока, свържете се с нас на тел. 070069009 или с мейл на info@zachoveka.com или в чата на сайта.


Формуляр за отказ на поръчка - разваляне на договор за покупко продажба

До магазин „За Човека“, Бул. „Цар Симеон Велики“ 90 , Стара Загора, България, 6000.

С настоящото уведомявам/уведомяваме, че се отказвам/е от сключения от мен/нас договор за покупка на следните стоки:

Информация за поръчка
Информация за продукт & Причина за връщане на стоката